Animaliska och vegetabiliska fetter och oljor - Bestämning av smältpunkt i öppna kapillärrör (slip point) (ISO 6321:2021)
Status:
Gällande
Köp denna standard
StandardSvensk standard
·
SS-EN ISO 6321:2021
Animaliska och vegetabiliska fetter och oljor - Bestämning av smältpunkt i öppna kapillärrör (slip point) (ISO 6321:2021)
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
This document specifies two methods for the determination of the melting point in open capillary tubes, commonly known as the slip melting point, of animal and vegetable fats and oils (referred to as fats hereinafter).
— Method A is only applicable to animal and vegetable fats which are solid at ambient temperature and which do not exhibit pronounced polymorphism.
— Method B is applicable to all animal and vegetable fats which are solid at ambient temperature and is the method to be used for fats whose polymorphic behaviour is unknown.
For the determination of the slip melting point of palm oil samples the method given in Annex A shall be used.
NOTE 1 If applied to fats with pronounced polymorphism, method A will give different and less satisfactory results than method B.
NOTE 2 Fats which exhibit pronounced polymorphism are principally cocoa butter and fats containing appreciable quantities of 2-unsaturated, 1,3-saturated triacylglycerols.
Animaliska och vegetabiliska fetter och oljor - Bestämning av smältpunkt i öppna kapillärrör (slip point) (ISO 6321:2021)
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang