Mikrobiologi i livsmedelskedjan – Horisontell metod för bestämning av hepatit A-virus och norovirus i livsmedel med realtid RT-PCR – Del 2: Metod för detektion (ISO 15216-2: 2019)
Status:
Gällande
Köp denna standard
StandardSvensk standard
·
SS-EN ISO 15216-2:2019
Mikrobiologi i livsmedelskedjan – Horisontell metod för bestämning av hepatit A-virus och norovirus i livsmedel med realtid RT-PCR – Del 2: Metod för detektion (ISO 15216-2: 2019)
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
This document specifies a method for detection of hepatitis A virus (HAV) and norovirus genogroups I (GI) and II (GII), from test samples of foodstuffs [(soft fruit, leaf, stem and bulb vegetables, bottled water, bivalve molluscan shellfish (BMS)] or surfaces using real-time RT-PCR.
This method is not validated for detection of the target viruses in other foodstuffs (including multi-component foodstuffs), or any other matrices, nor for the detection of other viruses in foodstuffs, surfaces or other matrices.
Mikrobiologi i livsmedelskedjan – Horisontell metod för bestämning av hepatit A-virus och norovirus i livsmedel med realtid RT-PCR – Del 2: Metod för detektion (ISO 15216-2: 2019)
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
Internationell titel: Microbiology of the food chain - Horizontal method for determination of hepatitis A virus and norovirus using real-time RT-PCR - Part 2: Method for detection (ISO 15216-2:2019)
Artikelnummer: STD-80016646
Utgåva: 1
Fastställd: 2019-09-24
Antal sidor: 56
Inom samma område
Varorna och tjänsterna som listas nedan ligger i samma ämnesområde (ICS-kod).