Standard Svensk standard · SS-EN ISO 6647-1:2020

Ris - Bestämning av amylosinnehåll - Del 1: Spektrofotometrisk metod med en avfettningsprocedur med metanol och med kalibreringslösningar av potatisamylos och vaxartat risamylopektin (ISO 6647-1:2020)

Status: Gällande

Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 6647-1:2020

Ris - Bestämning av amylosinnehåll - Del 1: Spektrofotometrisk metod med en avfettningsprocedur med metanol och med kalibreringslösningar av potatisamylos och vaxartat risamylopektin (ISO 6647-1:2020)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 875 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 875 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 400 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ
Provläs denna standard
Omfattning
This document specifies a reference method for the determination of the amylose content of milled rice, non-parboiled. The method is applicable to rice with an amylose mass fraction higher than 5 %.
This document can also be used for husked rice, maize, millet and other cereals if the extension of this scope has been validated by the user.
NOTE Amylose values determined with this document can be compared with PDO and PGI legislation.

Ämnesområden

Spannmål, baljväxter samt produkter därav (67.060)


Köp denna standard

Standard Svensk standard · SS-EN ISO 6647-1:2020

Ris - Bestämning av amylosinnehåll - Del 1: Spektrofotometrisk metod med en avfettningsprocedur med metanol och med kalibreringslösningar av potatisamylos och vaxartat risamylopektin (ISO 6647-1:2020)
Prenumerera på standarden - Läs mer Dölj
Pris: 875 SEK
standard ikon pdf

PDF

Pris: 875 SEK
standard ikon

Papper

Pris: 1 400 SEK
standard ikon pdf + standard ikon

PDF + papper

Fler alternativ Färre alternativ

Produktinformation

Språk: Engelska

Framtagen av: Spannmål, SIS/TK 435/AG 04

Internationell titel: Rice - Determination of amylose content - Part 1: Spectrophotometric method with a defatting procedure by methanol and with calibration solutions of potato amylose and waxy rice amylopectin (ISO 6647-1:2020)

Artikelnummer: STD-80023694

Utgåva: 3

Fastställd: 2020-08-19

Antal sidor: 20

Ersätter: SS-EN ISO 6647-1:2015