Spannmål (vete och korn) - Teknisk rapport från interlaboratoriska studier för bestämning av fukt och protein i hela kärnor med nära infraröd spektroskopi
Spannmål (vete och korn) - Teknisk rapport från interlaboratoriska studier för bestämning av fukt och protein i hela kärnor med nära infraröd spektroskopi
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
This document defines the repeatability and the reproducibility of a method using near infrared spectroscopy in whole kernels for the determination of moisture and protein on wheat and barley. The performance of the method (accuracy) is found in EN 15948.
The values derived from the report are applicable to the following concentration ranges:
— for wheat:
— moisture content range from 9,5 % – 15,7 %;
— protein content range from 10,0 % DM to 18,6 % DM;
— for barley:
— moisture content range from 10,6 % – 15,9 %;
— protein content range from 9,2 % DM – 15,4 % DM.
Spannmål (vete och korn) - Teknisk rapport från interlaboratoriska studier för bestämning av fukt och protein i hela kärnor med nära infraröd spektroskopi
Prenumerera på standarder med tjänst SIS Abonnemang. Genom att prenumerera får du effektiv åtkomst till gällande standarder och säkerställer att ditt företag alltid har tillgång till senaste utgåvan.
Läs mer om SIS Abonnemang
Internationell titel: Cereals (wheat and barley) - Technical Report of the interlaboratory studies for the determination of moisture and protein in whole kernels by near infrared spectroscopy
Artikelnummer: STD-80027003
Utgåva: 1
Fastställd: 2021-01-08
Antal sidor: 52
Inom samma område
Varorna och tjänsterna som listas nedan ligger i samma ämnesområde (ICS-kod).