Prerequisite programmes on food safety - Part 1: Food manufacturing (ISO/TS 22002-1:2009, IDT)
Subscribe on standards with our subscription service. When you use our service you can be assured the latest editions and easy access.
Read more about SIS Subscriptions
Denna tekniska specifikation specificerar krav för upprättande, införande och vidmakthållande av grundförutsättningar (PRP) för att understödja att livsmedelssäkerhetsfaror förblir under kontroll.
Denna tekniska specifikation är tillämpbar för alla organisationer, oavsett storlek eller komplexitet, som är involverade i ett steg där tillverkning sker, i livsmedelskedjan, och som önskar införa grundförutsättningar på ett sådant vis att de är inriktade mot de krav som specificeras i ISO 22000:2005, paragraf 7.
Denna tekniska specifikation är varken utformad eller avsedd för användning i andra delar av livsmedelskedjan.
Processer för livsmedelstillverkning är av skilda slag och alla krav i denna tekniska specifikation är inte tilllämpbara i sin helhet för varje enskild anläggning eller process.
Där undantag görs eller om alternativa åtgärder genomförts måste dessa motiveras och dokumenteras genom en faroanalys som beskrivs i ISO 22000:2005, 7.4. Eventuella undantag eller alternativa åtgärder som antagits bör inte påverka organisationens förmåga att uppfylla dessa krav.
Prerequisite programmes on food safety - Part 1: Food manufacturing (ISO/TS 22002-1:2009, IDT)
Subscribe on standards with our subscription service. When you use our service you can be assured the latest editions and easy access.
Read more about SIS Subscriptions