Nyhet · 2024-06-05

Nu har nomineringen till Standardiseringspriset 2024 öppnat!

Fram till den 24 augusti kan du nominera din kandidat till årets mest prestigefyllda utmärkelse, för nytänkande initiativ som kan inspirera fler till ökad samhällsnytta med stöd av standardisering.

nyheter press - nominering.png

Årets jury består av experter från näringsliv och akademi; Anna Hallberg, styrelseproffs och tidigare utrikeshandelsminister, Pia Sandvik, vd Teknikföretagen, Mattias Lindahl, professor vid Linköpings universitet, Susanne Nellemann Ek, vd Bim Alliance samt Annika Andreasen, vd SIS.

Tre finalister kommer att uppmärksammas i september och vinnaren koras i samband med SIS storslagna firande av World Standards Day, som äger rum måndagen den 14 oktober i Stockholm.

Förra året vann Hammerglass i Förslöv som är specialiserade på okrossbara lösningar och har engagerat sig i standardiseringen för att driva frågan om en internationell standard för säkerhetsglas i entreprenadmaskiner.

Ställer din organisation om med stöd av standarder? Har ni kunnat påverka hjärtefrågor till ökad samhällsnytta? Skapar global standardisering acceptans för nya, innovativa produkter?

Passa på att nominera din kandidat här!